スタッフ日記

1年中、鱧が美味しいお店 「魚力」

2014.01.26



 



 



京都名物といえば鱧!!

やっぱり鱧を食べなきゃいかんと思ってます。



 



もちろん鱧の旬は夏というのが相場、誰もが知っているお話です。

でも、『鱧は1年中美味い!』と話していた威勢の良い店員さんがいるお店をご紹介します。



 



錦市場にある焼魚専門店「魚力」です。



 



もともとは魚屋さんだったようですが、焼魚を卸していたら評判が良かった。

そんなわけで魚屋さんから焼魚専門になったそうです。



 



鱧の炭焼きが一番の名物だそうですが、今回食べたのは敢えて違うもの。

「鱧の天麩羅」、「鱧のカツ」、どちらも1串400円です。

 



どちらもいけますが、鱧のカツ、うまいです。

カツについているタレは長年注ぎだしのテレだそうで濃厚な味です。



 



冬の鱧もいい、よくわかるお店でした。



 



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店名:魚力 

住所:京都市中京区錦小路通富小路西入北側

電話:075‐221‐4003

休日:水曜日(水曜が祝祭日の場合は木曜日休業)

時間:8:00~18:30

URL:https://www.facebook.com/uoriki



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Nishiki Market is a marketplace in downtown Kyoto, located on a road one block north and parallel to Shijō Street and west of Teramachi Street.



 



Rich with history and tradition, the market is renowned as the place to obtain many of Kyoto's famous foods and goods.



 



The Hamo sells at Nishiki Market.



 



It is a traditional food in Japanese cuisine, where it is known as Hamo.



 



It is a store of the name of "Uoriki" that it is recommended.



 



The fly of a Hamo and the tempura of a Hamo are eaten.



 



It is not expensive and is delicious !!



 



 



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Shop:Uoriki 

Adress:Nishiki Market

TEL:075‐221‐4003

URL:https://www.facebook.com/uoriki

Time:8:00~18:30



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